Att dejta online år 2017 är enkelt och kan snabbt ge resultat. Tiden då det var obekvämt, osäkert och obehagligt att använda dejtingsiter är förbi. Här listar vi de 5 absolut bästa dejtingsidorna i Sverige, skapat för år 2017.

DatingsidaFördelarVåga prova idag
Logotyp för dejtingsajten Be2be2.se
Massor av singlar!
 • 8 milj singlar
 • Ålder 23-45
Gå till BlindDate
Academic Singler, vår nummer 5 dejtingsajtacademicsingles.se
Hitta välutbildade singlar på nolltid

 • 1 milj singlar
 • Ålder 25-40
Gå till Academic Singles
Academic Singler, vår nummer 5 dejtingsajtacademicsingles.se
C-date
 • 10 milj singlar
 • Ålder 30-50
Gå till eDarling
 • 13 milj singlar
 • Ålder 25-50
Gå till Match
 • 20 milj singlar
 • Ålder 25-40
Gå till Elitsinglar

Dating på nätet har genom åren totalt förändrat sättet hur människor hittar sina partners, vänner och romanser. Det finns många olika datingsidor i Sverige för singlar att välja mellan och det kan vara svårt att veta just vilken som är rätt för dig själv. På grund av detta så har vi bestämt oss att dela med oss av våra personliga erfarenheter samt andra användares synpunkter på vår sida för topp 5 dejting sidor. Vårt mål är att göra det enklare för dig att hitta din partner, vän eller tillfälliga kärleksflirt. Listan samt recensionerna hopas vi ger dig en bra överblick av de existerande dejtingsidorna på internet.

Som vanligt på topfem så våljer vi bara ut endast de fem absolut bästa datingsidorna på marknaden idag. Vem behöver fler är fem toppenalternativ egentligen? Framförallt när vi redan gått igenom alla andra som inte är lika bra!

Frågor vi ofta får angående nätdating (FAQ)

Vad är viktigt att tänka på när jag ska välja en dejtingsida?

Välj en dejtingsida eller tjänst där du känenr dig trygg. Vissa sidor har lite olika inställningar – vissa är riktade mer mot de som letar seriösa förhållanden, och andra för mer lättsinniga.

Det finns hundratals sidor för internetdejtingi Sverige och en bra början är just att fråga dig själv om du letar efter en kortsiktig romans eller snarare en ny partner för ett långsiktigt förhållande? Även om gränserna är lite suddiga och oklara så är detta en bra ställe att börja på för vad som skiljer mellan olika plattformar.

På den ena änden har du dejtingsidor som har tusentals profiler som du kan bläddra igenom och på den andra änden finns det så kallade matchmaking-sidor som hjälper dig att hitta din själsfrände. Läs igenom våra recensioner av de olika webbplatserna för att ta reda på vilken plattform som erbjuder vad.

Hur mycket kostar det att dejta online?

Det finns som sagt massor av olika datingssidor, allt från helt gratis datingsidor till kostnadspliktiga webbplatser med prenumerationer på upp till 700 kr per månad. Vad du i slutändan väljer beror på dina personliga preferenser.

Finns din fråga inte med här i vår FAQ om dejtingsidor på nätet? Skicka då ommedelbart in din fråga via vårt kontaktformulär eller direkt till vår kundtjänst (kundtjanst@topfem.se) så kommer de hjälpa dig, och så kanske din fråga kan läggas till på denna sida i FAQen.

Varför ska jag internetdejta?

Det är ett roligt och enkelt sätt att träffa nya människor. Du har ingenting att förlora på att prova. Det är ett tryggt sätt att börja dejta kanske för första gången eller om du ska börja efter ett långt uppehåll.

Nätdejtingsidor och deras ambitioner

Sidor för internetdejting har som mål  att para ihop likasinnade och göra det möjligt för dem att hitta en ny vän, en dejt, partner eller tillfällig kontakt. Om de lyckas para ihop dig med en partner så har de lyckats och kommer få din rekommendation för dera sida till dina vänner. De har alltså ingen anledning att inte vilja hjälpa dig så gott de bara kan.

Nätdejting ger dig möjlighet att träffa fler likasinnade

Internet hjälper dig helt enkelt att öka din sökradie och ger dig de verktyg (snabbmeddelanden, videosamtal etc.) som gör sökningen efter en partner roligare. Din erfarenhet av Online dating blir helt enkelt vad du gör av den – precis som i det verkliga livet när du går ut med vänner till en bar för att träffa nya människor.

Onlinedejting och säkerhet

Dejtingsidor är ett bra sätt att öka antalet nya människor som du möter och förhoppningsvis ‘klickar’ med. Tyvärr så glömmer dock ofta folk att tänka på den personliga säkerheten när de dejtar på nätet.

Internetdejting för svenska singlar är ett roligt och spännande äventyr och antalet aktörer på den svenska marknaden bara ökar och ökar. Även fast det inte finns något behov av att vara paraniod, och de svenska dejtingsidorna ofta försöker skapa säkra platser för de som använder tjänsten, så är det ändå viktigt att följa några grundläggande säkerhetsregler:

 • Var alltid försiktig när du ska möta upp någon personligen för första gången. Du har träffat en speciell person som du tycker är intressant och du kan inte vänta med att träffa honom eller henne personligen för första gången – det är helt naturligt och förståeligt. Men du bör ta några försiktighetsåtgärder innan du gör det: informera någon om att du kommer att träffa en person som du har träffat online. Berätta för din familj eller en vän namnet, e-postadressen eller telefonnumret till den personen du ska träffa. Dessutom, välj en offentlig plats eller en plats där du skulle känna dig bekväma och som ger dig möjligheter att lämna platsen om du inser att de kanske inte är den perfekta partnern för dig.
 • Skicka aldrig pengar till en person som du inte känner. Du bör vara mycket försiktig när en person som du just har träffat på internet ber dig att hjälpa honom eller henne ekonomiskt. Dessa människor kan vara proffs som kan skapa dramatiska berättelser som spelar på din medkänsla och involverar ofta sjukdomar, tragiska personliga händelser såsom olyckor eller andra sorgliga historier. Så innan du bestämmer dig för att stödja en person som du inte känner ekonomsikt, bör du rådgöra med en nära vän, en familjemedlem eller en advokat. Vanligtvis så kan en utomstående ha en mer objektiv syn.